Results 1 to 7 of 7

Thread: Wireless not working on MSI Cr700

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4

    Default Wireless not working on MSI Cr700

    I need help figuring out how to make my wireless card work with backtrack 4.
    My Laptop specs can be found here .

    When I type airmon-ng no Interface is beeing showed up. Any ideeas?

    Thanks in advance.
    Last edited by Extremus; 01-23-2010 at 02:55 AM.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4

    Default Re: Wireless not working on MSI Cr700

    I recommend you to paste lspci -nnk output here as the specs shown on the site aren't detailed enough. They never will be anyway.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4

    Default

    Here`s a pic, hope it helps you help me
    Last edited by Extremus; 01-23-2010 at 03:43 AM.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9

    Default Re: Wireless not working on MSI Cr700

    i think your ethernet and wireless hardware already detected.

    have you try to activate the network?

    sudo /etc/init.d/networking start
    = to start network

    sudo /etc/init.d/wicd start
    = to start wicd --> to see all available connection around you

    or you can do that from KDE GUI

    Click on the K Menu (icon on the left corner of the screen).
    Services > NETWORK > Start NETWORK
    Then

    from K Menu again: Internet > Wicd Network Manager

    the you can try to use airmon-ng, but make your "wlan0 up" first

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4

    Default Re: Wireless not working on MSI Cr700

    When I type "sudo /etc/init.d/networking start " it keeps saying that No Device found. and at the end it says " Failed to start wlan0 " - something like this..

    Any ideeas?

    Btw thanks for your suggestions.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9

    Default Re: Wireless not working on MSI Cr700

    try:
    lspci | grep network
    then

    lspci | grep ethernet

    and please paste the output here.

    and try to do my previous post in root.. (without sudo command)..
    Last edited by deftoners; 01-24-2010 at 03:52 AM.

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    your AP
    Posts
    5

    Thumbs down Re: Wireless not working on MSI Cr700

    Is this a live CD or full install w/ a user account?

    try leaving sudo out of the command:



    <sudo> /etc/init.d/networking start

    then

    <sudo> /etc/init.d/wicd start

    from there go:

    (sudo> airmon-ng start wlan0

    then/or

    <sudo> ifconfig wlan0 up

    then the kind gentleman above said go to Menu -> internet -> Wicd Network Manager


    Hope this helps

Similar Threads

  1. Edimax EW-7318USg working
    By erhardm in forum HardWare Compatibility List
    Replies: 0
    Last Post: 01-19-2010, 12:22 PM
  2. Working Laptops and several wireless cards
    By hhmatt in forum HardWare Compatibility List
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2010, 05:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •